YENİ METROPOL İSAF FUARINDA
18-21 Eylül’de İSGDER ile birlikte İstanbul Fuar Merkezindeyiz.
İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında; işletmeler çalışanlarının sağlık tetkiklerini yaptırmakla yükümlüdür. Sağlık tetkikleri konusunda en büyük desteği mobil sağlık araçları sağlamaktadır.
6331 sayılı Kanuna göre işletmeler, çalışanlarının sağlık muayeneleri kapsamında; biyolojik, fizyolojik ve kimyasal ölçüm ve analizlerini yaptırmakla yükümlüdür. Sağlık tetkiklerinin amacı; meslek hastalığı gibi durumların ve işyeri ortamının çalışanlar üzerinde oluşturduğu etkileri gözlemleyerek olası risklere karşı önlemler almaktır. Sağlık tetkikleri konusunda en büyük desteği mobil sağlık araçları sağlamaktadır.
İş sağlığı hizmetleriyle ilgili 161 sayılı ILO sözleşmesine bağlı olarak; iş sağlığı hizmetlerinin iş yerlerinde verilmesi tavsiye edilir. İş sağlığı tetkiklerinin işyeri dışında sağlanması; iş gücü, iş günü, üretim ve iş verimi kayıplarına neden olduğu bilinmektedir. Diğer bir önemli nokta ise kimyasal maruziyetiyle ilgili olan bazı sağlık tetkiklerinde, numuneler; mesai başlangıcında, ortasında veya bitiminde alınması gerekmesidir. Bu gibi sorunlara çözüm olarak mobil sağlık hizmetleri faaliyete geçmiştir.
Mobil sağlık hizmetleri, sadece İSG hizmeti vermeye yetkili OSGB’ler tarafından sağlanabilir. Mobil sağlık hizmetlerini, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış olan kurum ve kuruluşlar tarafından verilir. İl Sağlık Müdürlükleri tarafından izin belgesi düzenlenmiş olan mobil sağlık araçlarında görev yapacak çalışanlar için de çalışma belgesi düzenlenmelidir.
MOBİL SAĞLIK ARAÇLARI ASGARİ KABİN ÖLÇÜLERİ
|
|
GENİŞLİK
|
140 cm |
UZUNLUK
|
290 cm |
YÜKSEKLİK
|
175 cm (Röntgen aracı için bu yükseklik 185 cm’ dir.) |
Mobil sağlık araçları asgari kabin ölçüleri dışında karşılaması gereken diğer bir şart; kabinde havalandırma, ısıtma ve aydınlatma sistemleri bulunmalıdır. Ayrıca araç en fazla 15 yaşında olmalıdır.
İşitme testinin yapılacağı mobil sağlık araçlarında bulunan sessiz kabinde ayrıca aydınlatma ve havalandırma sistemi olmalıdır. Ayrıca aynı mobil sağlık aracında solunum fonksiyon, endüstriyel tarama ve işitme testleri yapılabilir. Ancak işitme testi yapılırken başka herhangi bir tetkik yapılamaz.
Röntgen çekimi için kullanılan mobil sağlık aracı ise başka bir tetkik için kullanılamaz. Sadece röntgen çekimi için kullanılmalıdır.
Mobil sağlık araçlarında;
18-21 Eylül’de İSGDER ile birlikte İstanbul Fuar Merkezindeyiz.
18-21 Eylül’de İSGDER ile birlikte İstanbul Fuar Merkezindeyiz.
18-21 Eylül’de İSGDER ile birlikte İstanbul Fuar Merkezindeyiz.
Balkan Kükürt Bakanlık Denetiminden sıfır eksik ile geçti. Yeni Metropol OSGB her denetimde kendini geliştirmeye devam ediyor.
Eğitim Kurumlarının Yavaş Yavaş Kapandığı Güz Döneminde Aralık Sınavına 96 kursiyer ile katılacağız. İş Güvenliği Uzmanı Adaylarımıza Şimdiden Başarılar Dileriz.
Hakdağı İnşaat Başakşehir Şantiyesi Bakanlık Denetiminden sıfır eksik ile geçti. Yeni Metropol OSGB her denetimde kendini geliştirmeye devam ediyor.
ERKEN KAYITTA İNDİRİMLERDEN FAYDALANMAK İÇİN 0216 575 84 50 www.metropolegitim.com
Nurol Park Projesi Çalışanlarının Temel İlkyardım Eğitimlerini Başarı İle Tamamladık. Şimdi Sıra Sınavı Geçmekte..
Uzmanların Kişisel Gelişimine Katkıda Bulunmak Amacı İle Eğitimlerimiz Devam Ediyor. İş Güvenliği Uzmanlarımızın Tamamı Yorum Akademi’de Düzenlenen Patlamadan Korunma Dökümanı Hazırlama Eğitimine Katılacak.
Yeni Metropol Eğitim Kurumu’nda İş Güvenliği Eğitimi ve Toplantılarınızı Gerçekleştirebilirsiniz.
Mood Ajans Çalışanlarının Temel İlkyardım Eğitimlerini Başarı İle Tamamladık. Şimdi Sıra Sınavı Geçmekte..
OSGB’ler, iş güvenliği kapsamında işyerleri için zorunlu olan koşulları sağlama konusunda işverenlere destek veren kurumlardır.
İş Güvenliği, çalışma ortamının güvenliğini sağlayarak, çalışma kalitesini ve üretim verimliliğini arttırmayı amaçlar. Bu konuda dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de ilk yardım eğitimidir.
Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi, iş sağlığı ve güvenliği hizmeti veren kuruluşlardır. OSGB’ler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiştir. Bu kapsamda 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince; OSGB’ler, firmalara iş yeri hekimi, sağlık personeli ve iş güvenliği uzmanı sağlamak gibi hizmetler verir.
İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında; işletmeler çalışanlarının sağlık tetkiklerini yaptırmakla yükümlüdür. Sağlık tetkikleri konusunda en büyük desteği mobil sağlık araçları sağlamaktadır.
İş Güvenliği Uzmanlığı Kursunda; üniversitelerin Fizik ve Kimya lisans bölümlerinden mezun olanlara, mimarlara, teknik öğretmenlere, teknik elemanlara ve meslek yüksek okulu iş sağlığı ve güvenliği bölümü mezunlarına İş Güvenliği Uzmanlığı eğitimi verilmektedir.
18-21 Eylül’de İSGDER ile birlikte İstanbul Fuar Merkezindeyiz.
Üniversitelerin Fizik ve Kimya lisans bölümlerinden mezun olanlar, mimarlar, teknik öğretmenler, teknik elemanlar ve meslek yüksek okulu iş sağlığı ve güvenliği bölümü mezunları sınava girmek suretiyle, aldıkları sınav sonucuna göre İş Güvenliği Sertifikası alabilir ve bu kapsamda İş Güvenliği Uzmanı olarak görev yapabilirler.
Hızla artan sanayileşme ve teknolojileşme ile birlikte işyerlerinde, iş güvenliği bakımından sorunlar oluşmaya başladı.
Bir çalışma kültürü olan İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) son yıllarda uyum süreçleriyle ivmelenmeye başlamıştır ve yönetmeliklerle birçok düzenlemeler yapılmıştır.
İş Güvenliği uzmanı, yeni yasayla birlikte önemli bir konuma geliyor. Oldukça önemli ve zevkli bir iş kolu olan İş Güvenliği uzmanlığı, artık bir sektör olarak karşımıza çıkıyor.