YENİ METROPOL İSAF FUARINDA
18-21 Eylül’de İSGDER ile birlikte İstanbul Fuar Merkezindeyiz.
İş Güvenliği, çalışma ortamının güvenliğini sağlayarak, çalışma kalitesini ve üretim verimliliğini arttırmayı amaçlar. Bu konuda dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de ilk yardım eğitimidir.
İş güvenliği, çalışma ortamında sağlıklı ve güvenli bir ortam sağlamayı amaçlar. Bu amaç doğrultusunda çalışma ortamının olumsuz etkilerinden çalışanları korumak, çalışma ortamında oluşabilecek riskleri kaldırmak veya minimuma indirmek, çalışma kalitesini ve üretim verimliliğini arttırmak gibi unsurlar üzerinden yürütülen bir gerekliliktir. İş güvenliği konusunda dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri ilk yardım eğitimidir.
Çalışma ortamında meydana gelebilecek herhangi bir acil durumda sağlık görevlileri olay yerine ulaşana kadar yaralılara doğru ve bilinçli müdahale edebilecek bir kişi olması gerekir. Bu nedenle işyerindeki çalışanlardan bir veya birkaçına ilk yardım eğitimi verilmelidir.
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na göre tehlike sınıfı ve personel sayısına bağlı olarak her işyerinde ilk yardım sertifikasına sahip olan en az bir ilk yardımcı çalışan bulundurma zorunluluğu vardır.
İlgili yönetmeliğe göre işyerlerinin tehlike sınıfı;
Eğitim; öncelikle genel ilk yardım bilgileri, olay yerini ve kazazedelerin durumunu değerlendirme gibi konuları kapsamaktadır. Bunun yanı sıra kanama, yanık, bilinç bozukluğu, boğulma, kırık gibi birçok durumda nasıl müdahale edilmesi gerektiği konusunda da eğitimler verilmektedir.
Temel ilk yardım eğitimi sayesinde çalışma ortamlarında iş güvenliği, kaliteli bir şekilde sağlanmış olur. Tehlike sınıfına göre yaralanma ve acil müdahale gerektiren durumlarda ilk yardım yapabilecek bir çalışanın bulunması oldukça önemlidir. Doğru zamanda doğru ve bilinçli müdahale hayat kurtarır. Ayrıca minimuma acil durumlara doğru şekilde müdahale edebilecek ilk yardım eğitimi almış, sertifikalı bir çalışanın bulunması, risk faktörlerini indirmek kadar hayati bir önem taşır. Bu nedenle İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na göre işverenler, iş yerlerinde ilk yardımcı bulundurmakla yükümlüdür.
İş yerleri bu konuda düzenli olarak denetlenmektedir. İşyerlerinde tehlike sınıfına uygun sayıda ilk yardım eğitimi almış çalışan bulunmadığı tespit edilmesi halinde cezai yaptırımı vardır. Tehlike sınıfı, az tehlikeli olan işyerlerine 1350 TL., çok tehlikeli olan işyerlerine 4050 TL. para cezası kesilir.
18-21 Eylül’de İSGDER ile birlikte İstanbul Fuar Merkezindeyiz.
18-21 Eylül’de İSGDER ile birlikte İstanbul Fuar Merkezindeyiz.
18-21 Eylül’de İSGDER ile birlikte İstanbul Fuar Merkezindeyiz.
Balkan Kükürt Bakanlık Denetiminden sıfır eksik ile geçti. Yeni Metropol OSGB her denetimde kendini geliştirmeye devam ediyor.
Eğitim Kurumlarının Yavaş Yavaş Kapandığı Güz Döneminde Aralık Sınavına 96 kursiyer ile katılacağız. İş Güvenliği Uzmanı Adaylarımıza Şimdiden Başarılar Dileriz.
Hakdağı İnşaat Başakşehir Şantiyesi Bakanlık Denetiminden sıfır eksik ile geçti. Yeni Metropol OSGB her denetimde kendini geliştirmeye devam ediyor.
ERKEN KAYITTA İNDİRİMLERDEN FAYDALANMAK İÇİN 0216 575 84 50 www.metropolegitim.com
Nurol Park Projesi Çalışanlarının Temel İlkyardım Eğitimlerini Başarı İle Tamamladık. Şimdi Sıra Sınavı Geçmekte..
Uzmanların Kişisel Gelişimine Katkıda Bulunmak Amacı İle Eğitimlerimiz Devam Ediyor. İş Güvenliği Uzmanlarımızın Tamamı Yorum Akademi’de Düzenlenen Patlamadan Korunma Dökümanı Hazırlama Eğitimine Katılacak.
Yeni Metropol Eğitim Kurumu’nda İş Güvenliği Eğitimi ve Toplantılarınızı Gerçekleştirebilirsiniz.
Mood Ajans Çalışanlarının Temel İlkyardım Eğitimlerini Başarı İle Tamamladık. Şimdi Sıra Sınavı Geçmekte..
OSGB’ler, iş güvenliği kapsamında işyerleri için zorunlu olan koşulları sağlama konusunda işverenlere destek veren kurumlardır.
İş Güvenliği, çalışma ortamının güvenliğini sağlayarak, çalışma kalitesini ve üretim verimliliğini arttırmayı amaçlar. Bu konuda dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de ilk yardım eğitimidir.
Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi, iş sağlığı ve güvenliği hizmeti veren kuruluşlardır. OSGB’ler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiştir. Bu kapsamda 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince; OSGB’ler, firmalara iş yeri hekimi, sağlık personeli ve iş güvenliği uzmanı sağlamak gibi hizmetler verir.
İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında; işletmeler çalışanlarının sağlık tetkiklerini yaptırmakla yükümlüdür. Sağlık tetkikleri konusunda en büyük desteği mobil sağlık araçları sağlamaktadır.
İş Güvenliği Uzmanlığı Kursunda; üniversitelerin Fizik ve Kimya lisans bölümlerinden mezun olanlara, mimarlara, teknik öğretmenlere, teknik elemanlara ve meslek yüksek okulu iş sağlığı ve güvenliği bölümü mezunlarına İş Güvenliği Uzmanlığı eğitimi verilmektedir.
18-21 Eylül’de İSGDER ile birlikte İstanbul Fuar Merkezindeyiz.
Üniversitelerin Fizik ve Kimya lisans bölümlerinden mezun olanlar, mimarlar, teknik öğretmenler, teknik elemanlar ve meslek yüksek okulu iş sağlığı ve güvenliği bölümü mezunları sınava girmek suretiyle, aldıkları sınav sonucuna göre İş Güvenliği Sertifikası alabilir ve bu kapsamda İş Güvenliği Uzmanı olarak görev yapabilirler.
Hızla artan sanayileşme ve teknolojileşme ile birlikte işyerlerinde, iş güvenliği bakımından sorunlar oluşmaya başladı.
Bir çalışma kültürü olan İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) son yıllarda uyum süreçleriyle ivmelenmeye başlamıştır ve yönetmeliklerle birçok düzenlemeler yapılmıştır.
İş Güvenliği uzmanı, yeni yasayla birlikte önemli bir konuma geliyor. Oldukça önemli ve zevkli bir iş kolu olan İş Güvenliği uzmanlığı, artık bir sektör olarak karşımıza çıkıyor.