YENİ METROPOL İSAF FUARINDA
18-21 Eylül’de İSGDER ile birlikte İstanbul Fuar Merkezindeyiz.
İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'na göre işverenler, çalışanlarının sağlık gözetiminden sorumludur. Çalışanların sağlık durumlarının kontrolü için sağlık tetkikleri yapılmalıdır. Bu tetkikler; işe girişte işe giriş sağlık raporu ile, çalışma süresi boyunca periyodik sağlık raporu ile kontrol edilmektedir.
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile işverenler, çalışanlarının sağlık durumlarından sorumludur. Çalışanların hassasiyetinin saptanması ve riskli durumların tespit edilmesi için düzenli olarak sağlık tetkikleri yapılmalıdır.
İş sağlığı ve güvenliği kapsamında 2 adet rapor düzenlenmektedir:
Periyodik sağlık raporu, çalışma süresi boyunca belli aralıklarla tekrarlanan tetkiklerin yapıldığı bir rapordur. Belli aralıklarla yapılan tetkikler sayesinde çalışanların sağlık durumu gözetim altında tutulmaktadır.
İşe giriş sağlık raporu, işe başlama durumunda hazırlanması gereken bir rapordur. Bu raporun amacı kişinin işe uygun olup olmamasını tespit etmektir. Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta bulunan iş yerlerinde işe başlayacak olan çalışanlar, işe giriş sağlık raporu olmadan çalışmaya başlatılamaz.
İşe giriş sağlık raporu, çalışma süresi boyunca tekrarlanacak olan periyodik sağlık raporuyla kıyaslama da kullanılır. Böylece çalışanın işe girişte ve çalışma sırasındaki sağlık durumları karşılaştırılır. İşe giriş sağlık raporunda istenilen tetkikler, iş sınıfına ve sektörüne göre değişiklik göstermektedir.
İşe giriş sağlık raporu, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na göre OSGB işyeri hekimleri tarafından verilmektedir. İşe Giriş Periyodik Muayene Formu doldurularak, kanaat ve sonuç kısmına onay verir. İşe uygun bulunmayan kişiler, çalışmaya başlatılamaz. Ayrıca iş yerlerinde işe giriş sağlık raporu olmayan çalışanın tespiti halinde cezai yaptırım uygulanmaktadır.
18-21 Eylül’de İSGDER ile birlikte İstanbul Fuar Merkezindeyiz.
18-21 Eylül’de İSGDER ile birlikte İstanbul Fuar Merkezindeyiz.
18-21 Eylül’de İSGDER ile birlikte İstanbul Fuar Merkezindeyiz.
Balkan Kükürt Bakanlık Denetiminden sıfır eksik ile geçti. Yeni Metropol OSGB her denetimde kendini geliştirmeye devam ediyor.
Eğitim Kurumlarının Yavaş Yavaş Kapandığı Güz Döneminde Aralık Sınavına 96 kursiyer ile katılacağız. İş Güvenliği Uzmanı Adaylarımıza Şimdiden Başarılar Dileriz.
Hakdağı İnşaat Başakşehir Şantiyesi Bakanlık Denetiminden sıfır eksik ile geçti. Yeni Metropol OSGB her denetimde kendini geliştirmeye devam ediyor.
ERKEN KAYITTA İNDİRİMLERDEN FAYDALANMAK İÇİN 0216 575 84 50 www.metropolegitim.com
Nurol Park Projesi Çalışanlarının Temel İlkyardım Eğitimlerini Başarı İle Tamamladık. Şimdi Sıra Sınavı Geçmekte..
Uzmanların Kişisel Gelişimine Katkıda Bulunmak Amacı İle Eğitimlerimiz Devam Ediyor. İş Güvenliği Uzmanlarımızın Tamamı Yorum Akademi’de Düzenlenen Patlamadan Korunma Dökümanı Hazırlama Eğitimine Katılacak.
Yeni Metropol Eğitim Kurumu’nda İş Güvenliği Eğitimi ve Toplantılarınızı Gerçekleştirebilirsiniz.
Mood Ajans Çalışanlarının Temel İlkyardım Eğitimlerini Başarı İle Tamamladık. Şimdi Sıra Sınavı Geçmekte..
OSGB’ler, iş güvenliği kapsamında işyerleri için zorunlu olan koşulları sağlama konusunda işverenlere destek veren kurumlardır.
İş Güvenliği, çalışma ortamının güvenliğini sağlayarak, çalışma kalitesini ve üretim verimliliğini arttırmayı amaçlar. Bu konuda dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de ilk yardım eğitimidir.
Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi, iş sağlığı ve güvenliği hizmeti veren kuruluşlardır. OSGB’ler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiştir. Bu kapsamda 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince; OSGB’ler, firmalara iş yeri hekimi, sağlık personeli ve iş güvenliği uzmanı sağlamak gibi hizmetler verir.
İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında; işletmeler çalışanlarının sağlık tetkiklerini yaptırmakla yükümlüdür. Sağlık tetkikleri konusunda en büyük desteği mobil sağlık araçları sağlamaktadır.
İş Güvenliği Uzmanlığı Kursunda; üniversitelerin Fizik ve Kimya lisans bölümlerinden mezun olanlara, mimarlara, teknik öğretmenlere, teknik elemanlara ve meslek yüksek okulu iş sağlığı ve güvenliği bölümü mezunlarına İş Güvenliği Uzmanlığı eğitimi verilmektedir.
18-21 Eylül’de İSGDER ile birlikte İstanbul Fuar Merkezindeyiz.
Üniversitelerin Fizik ve Kimya lisans bölümlerinden mezun olanlar, mimarlar, teknik öğretmenler, teknik elemanlar ve meslek yüksek okulu iş sağlığı ve güvenliği bölümü mezunları sınava girmek suretiyle, aldıkları sınav sonucuna göre İş Güvenliği Sertifikası alabilir ve bu kapsamda İş Güvenliği Uzmanı olarak görev yapabilirler.
Hızla artan sanayileşme ve teknolojileşme ile birlikte işyerlerinde, iş güvenliği bakımından sorunlar oluşmaya başladı.
Bir çalışma kültürü olan İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) son yıllarda uyum süreçleriyle ivmelenmeye başlamıştır ve yönetmeliklerle birçok düzenlemeler yapılmıştır.
İş Güvenliği uzmanı, yeni yasayla birlikte önemli bir konuma geliyor. Oldukça önemli ve zevkli bir iş kolu olan İş Güvenliği uzmanlığı, artık bir sektör olarak karşımıza çıkıyor.