YENİ METROPOL İSAF FUARINDA
18-21 Eylül’de İSGDER ile birlikte İstanbul Fuar Merkezindeyiz.
İşe giriş sağlık raporunda istenilen tetkikler yapılan işin niteliğine göre değişmektedir. İşyerleri tehlike sınıfına göre çok tehlikeli, tehlikeli ve az tehlikeli olarak sınıflandırılmakta, her sınıfta ve sektörde istenilen sağlık tetkikleri değişmektedir.
Örneğin; araç şoförü olarak işe alınacak bir kişiden göz muayenesi istenilirken, aseton üretiminde çalışacak bir kişiden kanda fenol tayini, istenilen tetkiklerden biridir. Aynı şekilde şantiyede çalışacak bir kişiden EKG testi istenilmektedir.
Genel olarak sağlık raporunda istenilen tetkikleri aşağıdaki gibi özetleyebiliriz.
_
PA Akciğer Grafisi:
Verem, tüberküloz vb. hastalıkları teşhis etmek için akciğerlerin röntgeni çekilerek göğüs hastalıkları ya da radyoloji uzmanı tarafından raporlandırılır.
Odyo İşitme Testi:
Özellikle üretim yapan gürültülü işlerde çalışanlardan ve işe girişte çalışanın işittiği ses seviyesini ölçmek için yapılır. İşitme kaybı olan çalışan gürültülü bir işte çalışıyor ve gürültü seviyesi azaltılamıyor ise kulaklık vb. kişisel koruyucu donanım kullanmalı ya da yaptığı iş değiştirilmelidir.
Solunum Fonksiyon Testi (SFT):
Akciğerlerin etkinliğini ölçmek için yapılır. Nefes darlığı, astım, KOAH hastalıkları gibi solunum yolu rahatsızlıklarını teşhis etmek için solunum fonksiyon testi yapılmaktadır.
Tam Kan Sayımı (Hemogram):
Kandaki lökosit sayısı ve çeşitli parametrelere bakılarak çalışanın genel sağlık durumu değerlendirilir. Tam kan sayımı ile anemi (kansızlık), kanda enfeksiyon, lösemi dahil bir çok kanla ilgili rahatsızlığın tespit edildiği kan testidir.
Açlık Kan Şekeri (AKS):
Çalışanın açlık durumunda kanında yer alan glikoz miktarının ölçülmesidir. Kan şekerinin yüksek çıkması halinde kişide diyabet (şeker hastalığı) görülme olasılığı yüksektir.
EKG: El, ayak bileği ve göğüse yapıştırılan elektrotlar aracılığı ile kalp atışlarını ritm olarak tespit edilmesi sağlanır. EKG çekimi sayesinde kalbin çalışması ve ritm bozuklukları var ise tespit edilmektedir.
Göz Muayenesi: Göz merceğinin ışığı kırma oranına göre kişi net göremez ve gözlük ihtiyacı ortaya çıkar. Göz muayenesi sayesinde renk körlüğü, katarakt ve görme bozuklukları tespit edilmektedir.
Tetanos Aşı Uygulaması: Clostridium tetani adlı ölümcül bakterinin açık yaralardan vücuda girmesiyle (iğne batması, kesikler vb.) meydana gelir. Korunmak için tetanos aşı uygulaması belirli dozlarda yapılmaktadır.
Portör Muayenesi: Gıda sektöründe çalışanlar ve insana temas eden ürünlerin hazırlanması paketlenmesi vb. işlerde çalışanlardan burun boğaz ve gaita kültürü alınarak mikroskobik ortamda incelenerek bulaşıcı bakteri üremesi olup olmadığı tespit edilmektedir.
18-21 Eylül’de İSGDER ile birlikte İstanbul Fuar Merkezindeyiz.
18-21 Eylül’de İSGDER ile birlikte İstanbul Fuar Merkezindeyiz.
18-21 Eylül’de İSGDER ile birlikte İstanbul Fuar Merkezindeyiz.
Balkan Kükürt Bakanlık Denetiminden sıfır eksik ile geçti. Yeni Metropol OSGB her denetimde kendini geliştirmeye devam ediyor.
Eğitim Kurumlarının Yavaş Yavaş Kapandığı Güz Döneminde Aralık Sınavına 96 kursiyer ile katılacağız. İş Güvenliği Uzmanı Adaylarımıza Şimdiden Başarılar Dileriz.
Hakdağı İnşaat Başakşehir Şantiyesi Bakanlık Denetiminden sıfır eksik ile geçti. Yeni Metropol OSGB her denetimde kendini geliştirmeye devam ediyor.
ERKEN KAYITTA İNDİRİMLERDEN FAYDALANMAK İÇİN 0216 575 84 50 www.metropolegitim.com
Nurol Park Projesi Çalışanlarının Temel İlkyardım Eğitimlerini Başarı İle Tamamladık. Şimdi Sıra Sınavı Geçmekte..
Uzmanların Kişisel Gelişimine Katkıda Bulunmak Amacı İle Eğitimlerimiz Devam Ediyor. İş Güvenliği Uzmanlarımızın Tamamı Yorum Akademi’de Düzenlenen Patlamadan Korunma Dökümanı Hazırlama Eğitimine Katılacak.
Yeni Metropol Eğitim Kurumu’nda İş Güvenliği Eğitimi ve Toplantılarınızı Gerçekleştirebilirsiniz.
Mood Ajans Çalışanlarının Temel İlkyardım Eğitimlerini Başarı İle Tamamladık. Şimdi Sıra Sınavı Geçmekte..
OSGB’ler, iş güvenliği kapsamında işyerleri için zorunlu olan koşulları sağlama konusunda işverenlere destek veren kurumlardır.
İş Güvenliği, çalışma ortamının güvenliğini sağlayarak, çalışma kalitesini ve üretim verimliliğini arttırmayı amaçlar. Bu konuda dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de ilk yardım eğitimidir.
Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi, iş sağlığı ve güvenliği hizmeti veren kuruluşlardır. OSGB’ler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiştir. Bu kapsamda 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince; OSGB’ler, firmalara iş yeri hekimi, sağlık personeli ve iş güvenliği uzmanı sağlamak gibi hizmetler verir.
İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında; işletmeler çalışanlarının sağlık tetkiklerini yaptırmakla yükümlüdür. Sağlık tetkikleri konusunda en büyük desteği mobil sağlık araçları sağlamaktadır.
İş Güvenliği Uzmanlığı Kursunda; üniversitelerin Fizik ve Kimya lisans bölümlerinden mezun olanlara, mimarlara, teknik öğretmenlere, teknik elemanlara ve meslek yüksek okulu iş sağlığı ve güvenliği bölümü mezunlarına İş Güvenliği Uzmanlığı eğitimi verilmektedir.
18-21 Eylül’de İSGDER ile birlikte İstanbul Fuar Merkezindeyiz.
Üniversitelerin Fizik ve Kimya lisans bölümlerinden mezun olanlar, mimarlar, teknik öğretmenler, teknik elemanlar ve meslek yüksek okulu iş sağlığı ve güvenliği bölümü mezunları sınava girmek suretiyle, aldıkları sınav sonucuna göre İş Güvenliği Sertifikası alabilir ve bu kapsamda İş Güvenliği Uzmanı olarak görev yapabilirler.
Hızla artan sanayileşme ve teknolojileşme ile birlikte işyerlerinde, iş güvenliği bakımından sorunlar oluşmaya başladı.
Bir çalışma kültürü olan İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) son yıllarda uyum süreçleriyle ivmelenmeye başlamıştır ve yönetmeliklerle birçok düzenlemeler yapılmıştır.
İş Güvenliği uzmanı, yeni yasayla birlikte önemli bir konuma geliyor. Oldukça önemli ve zevkli bir iş kolu olan İş Güvenliği uzmanlığı, artık bir sektör olarak karşımıza çıkıyor.