YENİ METROPOL İSAF FUARINDA
18-21 Eylül’de İSGDER ile birlikte İstanbul Fuar Merkezindeyiz.
Risk değerlendirmesi, çalışma ortamındaki risklerin belirlenerek çalışanların sağlığını ve güvenliğini korumayı amaçlar. Değerlendirme sürecinde uygulanması uygulanması gereken bazı yöntemler bulunur. Bu süreç stratejik planlama yönetimiyle yürütülür ve sonuçlandırılır.
Çalışma ortamındaki risklerin değerlendirilmesinin temel amacı; çalışanların sağlığını korunmak ve güvenliklerini sağlamaktır. Ayrıca risk değerlendirmesi, çalışma sürecinde gerçekleştirilen faaliyetler nedeniyle oluşabilecek zararların en aza indirgenmesini sağlar.
İş sağlığı ve güvenliği alanında yapılan yasal düzenlemeler gereği, iş verenler düzenli olarak risk değerlendirmesi yapmakla yükümlüdür. Ayrıca firmalarda her departman için ayrı ayrı risk değerlendirilmesi yapılmalıdır. Daha sonra tüm risk analizleri birlikte değerlendirilir.
Risk değerlendirmesi için uygulanması gereken birtakım yöntemler bulunur. Bu yöntemler sırasıyla şöyledir:
Risk değerlendirmesi süreci, stratejik planlama yöntemiyle yürütülür ve sonuçlandırılır. Stratejik planlama gereği; amaç belirlenir, firma içi ve çevresi hakkında bilgi toplanır, kaynaklar belirlenir, sürecin yürütüleceği sistem ve duyarlılık analizleri ile sonuçlandırılır. Risk değerlendirmesinin son aşaması simülasyondur. Bu aşamada sorun tanımlanarak denklem belirlenir, böylece model geliştirilir. İlk olarak bağımsız, ardından bağımlı değişkenler ile denklemler bilgisayar ortamına aktarılır ve burada yorumlanır.
Risk değerlendirmesi sonucunda; riskler, etki boyutlarına göre sıralanır ve kontrol edilmesi için bir planlama oluşturulur. Eğer risk varsa ortadan kaldırılır, risk ortadan kaldırılamıyorsa mümkün olduğunca düşük bir seviyeye indirilir.
Risklerin ortadan kaldırılması için hazırlanan programlar, işveren tarafından uygulamaya konulur. Bu süreçte programlar düzenli olarak izlenmeli, denetlenmeli, herhangi bir aksama olması durumunda gerekli düzeltme ve önleme işlemleri gerçekleştirilmelidir.
Risk değerlendirmesi yapmamanın cezai yaptırımı bulunmaktadır. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'na göre risk değerlendirmesi yapmamanın cezası; 3.234 TL, aykırılığın devamı halinde her ay 4.851.-TL, çalışanlara eğitim verme yükümlülüğüne uymayanlara ise her çalışan için 1.087 TL olarak belirlenmiştir.
18-21 Eylül’de İSGDER ile birlikte İstanbul Fuar Merkezindeyiz.
18-21 Eylül’de İSGDER ile birlikte İstanbul Fuar Merkezindeyiz.
18-21 Eylül’de İSGDER ile birlikte İstanbul Fuar Merkezindeyiz.
Balkan Kükürt Bakanlık Denetiminden sıfır eksik ile geçti. Yeni Metropol OSGB her denetimde kendini geliştirmeye devam ediyor.
Eğitim Kurumlarının Yavaş Yavaş Kapandığı Güz Döneminde Aralık Sınavına 96 kursiyer ile katılacağız. İş Güvenliği Uzmanı Adaylarımıza Şimdiden Başarılar Dileriz.
Hakdağı İnşaat Başakşehir Şantiyesi Bakanlık Denetiminden sıfır eksik ile geçti. Yeni Metropol OSGB her denetimde kendini geliştirmeye devam ediyor.
ERKEN KAYITTA İNDİRİMLERDEN FAYDALANMAK İÇİN 0216 575 84 50 www.metropolegitim.com
Nurol Park Projesi Çalışanlarının Temel İlkyardım Eğitimlerini Başarı İle Tamamladık. Şimdi Sıra Sınavı Geçmekte..
Uzmanların Kişisel Gelişimine Katkıda Bulunmak Amacı İle Eğitimlerimiz Devam Ediyor. İş Güvenliği Uzmanlarımızın Tamamı Yorum Akademi’de Düzenlenen Patlamadan Korunma Dökümanı Hazırlama Eğitimine Katılacak.
Yeni Metropol Eğitim Kurumu’nda İş Güvenliği Eğitimi ve Toplantılarınızı Gerçekleştirebilirsiniz.
Mood Ajans Çalışanlarının Temel İlkyardım Eğitimlerini Başarı İle Tamamladık. Şimdi Sıra Sınavı Geçmekte..
OSGB’ler, iş güvenliği kapsamında işyerleri için zorunlu olan koşulları sağlama konusunda işverenlere destek veren kurumlardır.
İş Güvenliği, çalışma ortamının güvenliğini sağlayarak, çalışma kalitesini ve üretim verimliliğini arttırmayı amaçlar. Bu konuda dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de ilk yardım eğitimidir.
Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi, iş sağlığı ve güvenliği hizmeti veren kuruluşlardır. OSGB’ler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiştir. Bu kapsamda 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince; OSGB’ler, firmalara iş yeri hekimi, sağlık personeli ve iş güvenliği uzmanı sağlamak gibi hizmetler verir.
İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında; işletmeler çalışanlarının sağlık tetkiklerini yaptırmakla yükümlüdür. Sağlık tetkikleri konusunda en büyük desteği mobil sağlık araçları sağlamaktadır.
İş Güvenliği Uzmanlığı Kursunda; üniversitelerin Fizik ve Kimya lisans bölümlerinden mezun olanlara, mimarlara, teknik öğretmenlere, teknik elemanlara ve meslek yüksek okulu iş sağlığı ve güvenliği bölümü mezunlarına İş Güvenliği Uzmanlığı eğitimi verilmektedir.
18-21 Eylül’de İSGDER ile birlikte İstanbul Fuar Merkezindeyiz.
Üniversitelerin Fizik ve Kimya lisans bölümlerinden mezun olanlar, mimarlar, teknik öğretmenler, teknik elemanlar ve meslek yüksek okulu iş sağlığı ve güvenliği bölümü mezunları sınava girmek suretiyle, aldıkları sınav sonucuna göre İş Güvenliği Sertifikası alabilir ve bu kapsamda İş Güvenliği Uzmanı olarak görev yapabilirler.
Hızla artan sanayileşme ve teknolojileşme ile birlikte işyerlerinde, iş güvenliği bakımından sorunlar oluşmaya başladı.
Bir çalışma kültürü olan İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) son yıllarda uyum süreçleriyle ivmelenmeye başlamıştır ve yönetmeliklerle birçok düzenlemeler yapılmıştır.
İş Güvenliği uzmanı, yeni yasayla birlikte önemli bir konuma geliyor. Oldukça önemli ve zevkli bir iş kolu olan İş Güvenliği uzmanlığı, artık bir sektör olarak karşımıza çıkıyor.