YENİ METROPOL İSAF FUARINDA
18-21 Eylül’de İSGDER ile birlikte İstanbul Fuar Merkezindeyiz.
Risk analizi, yürütülen işler sonucunda işyerindeki tüm çalışanlar için tehlikeli olan ve zarara neden olabilecek risklerin belirlenip yorumlanmasıdır.
Zarar verme potansiyeline sahip her şey tehlike olarak adlandırılır. Bir tehlikeye maruz kalma sonucunda yaralanma veya bir hastalığın meydana gelme olasılığı mesleki risktir.
Risk analizi, yürütülen işler kapsamında işyerindeki tüm çalışanlar için zarara neden olabilecek risklerin belirlenip, yorumlanmasıdır. Risklerin belirlenmesinin ardından risklere neden olabilecek kaynaklar sınıflandırılır. Sınıflandırma sonucunda oluşabilecek riskler ve olasılıkları iş yeri yetkililerine aktarılır. Bu bilgileri yorumlama kesinlikle iş güvenliği uzmanı tarafından yapılmalıdır.
İş yerlerindeki riskler 5 adımda değerlendirilir. Bu adımlardan ilki “bilgi toplama”dır.
Risk analizi için gerekli bilgilerin başında işyerinizin konumu gelmektedir. Ayrıca işyerinde çalışan; gebe, genç, engelli ve kısmi zamanlı çalışanların mesleki risklere daha fazla maruz kalma ihtimali yüksektir. Bu durumu göz önünde bulundurarak, tüm çalışanlar için iş ekipmanlarının, maddelerin ve süreçlerin nasıl kullanıldığı saptanmalıdır.
İş sürecinde kullanılan yöntemler ve sürecin ne kadar devam ettiği de risk analizi için toplanması gereken bilgilerdendir. Gerekli bilgilerden bir diğeri ise tanımlanan tehlike sınıflardır. Tanımlanan tehlike sınıflarından hareketle mevcut tehlikelerin potansiyel sonuçları hakkında bilgi edinilmelidir. Ayrıca risk analizi için; işyerlerinde kullanılan koruyu tedbirler, kazalar ve meslek hastalıkları ile ilgili raporlar ve işyerleriyle ilgili yasal yürürlükler de toplanması gereken bilgilerdendir.
Risk analizi konusunda toplanması gereken bilgiler, doğru yollardan edinilmelidir. Bu bilgilerin sağlanabileceği kaynaklar bulunmaktadır:
Risk analizi için gereken bilgiler gözlem yöntemiyle de sağlanabilir. Çalışma ortamının, işyeri içinde ve dışında yürütülen işlerin, işyerinde etkili olabilecek dışsal etkenlerin gözlemlenmesiyle de bilgi edinilebilir.
İş yerleri sınıflandırmalarında çok tehlikeli, tehlikeli ve az tehlikeli olmak üzere üç adet tehlike sınıfı kullanılmaktadır. Risk analizi, tehlike sınıflarına göre 2, 4 ve 6 yılda bir tekrarlanma sürelerine sahiptir.
18-21 Eylül’de İSGDER ile birlikte İstanbul Fuar Merkezindeyiz.
18-21 Eylül’de İSGDER ile birlikte İstanbul Fuar Merkezindeyiz.
18-21 Eylül’de İSGDER ile birlikte İstanbul Fuar Merkezindeyiz.
Balkan Kükürt Bakanlık Denetiminden sıfır eksik ile geçti. Yeni Metropol OSGB her denetimde kendini geliştirmeye devam ediyor.
Eğitim Kurumlarının Yavaş Yavaş Kapandığı Güz Döneminde Aralık Sınavına 96 kursiyer ile katılacağız. İş Güvenliği Uzmanı Adaylarımıza Şimdiden Başarılar Dileriz.
Hakdağı İnşaat Başakşehir Şantiyesi Bakanlık Denetiminden sıfır eksik ile geçti. Yeni Metropol OSGB her denetimde kendini geliştirmeye devam ediyor.
ERKEN KAYITTA İNDİRİMLERDEN FAYDALANMAK İÇİN 0216 575 84 50 www.metropolegitim.com
Nurol Park Projesi Çalışanlarının Temel İlkyardım Eğitimlerini Başarı İle Tamamladık. Şimdi Sıra Sınavı Geçmekte..
Uzmanların Kişisel Gelişimine Katkıda Bulunmak Amacı İle Eğitimlerimiz Devam Ediyor. İş Güvenliği Uzmanlarımızın Tamamı Yorum Akademi’de Düzenlenen Patlamadan Korunma Dökümanı Hazırlama Eğitimine Katılacak.
Yeni Metropol Eğitim Kurumu’nda İş Güvenliği Eğitimi ve Toplantılarınızı Gerçekleştirebilirsiniz.
Mood Ajans Çalışanlarının Temel İlkyardım Eğitimlerini Başarı İle Tamamladık. Şimdi Sıra Sınavı Geçmekte..
OSGB’ler, iş güvenliği kapsamında işyerleri için zorunlu olan koşulları sağlama konusunda işverenlere destek veren kurumlardır.
İş Güvenliği, çalışma ortamının güvenliğini sağlayarak, çalışma kalitesini ve üretim verimliliğini arttırmayı amaçlar. Bu konuda dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de ilk yardım eğitimidir.
Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi, iş sağlığı ve güvenliği hizmeti veren kuruluşlardır. OSGB’ler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiştir. Bu kapsamda 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince; OSGB’ler, firmalara iş yeri hekimi, sağlık personeli ve iş güvenliği uzmanı sağlamak gibi hizmetler verir.
İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında; işletmeler çalışanlarının sağlık tetkiklerini yaptırmakla yükümlüdür. Sağlık tetkikleri konusunda en büyük desteği mobil sağlık araçları sağlamaktadır.
İş Güvenliği Uzmanlığı Kursunda; üniversitelerin Fizik ve Kimya lisans bölümlerinden mezun olanlara, mimarlara, teknik öğretmenlere, teknik elemanlara ve meslek yüksek okulu iş sağlığı ve güvenliği bölümü mezunlarına İş Güvenliği Uzmanlığı eğitimi verilmektedir.
18-21 Eylül’de İSGDER ile birlikte İstanbul Fuar Merkezindeyiz.
Üniversitelerin Fizik ve Kimya lisans bölümlerinden mezun olanlar, mimarlar, teknik öğretmenler, teknik elemanlar ve meslek yüksek okulu iş sağlığı ve güvenliği bölümü mezunları sınava girmek suretiyle, aldıkları sınav sonucuna göre İş Güvenliği Sertifikası alabilir ve bu kapsamda İş Güvenliği Uzmanı olarak görev yapabilirler.
Hızla artan sanayileşme ve teknolojileşme ile birlikte işyerlerinde, iş güvenliği bakımından sorunlar oluşmaya başladı.
Bir çalışma kültürü olan İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) son yıllarda uyum süreçleriyle ivmelenmeye başlamıştır ve yönetmeliklerle birçok düzenlemeler yapılmıştır.
İş Güvenliği uzmanı, yeni yasayla birlikte önemli bir konuma geliyor. Oldukça önemli ve zevkli bir iş kolu olan İş Güvenliği uzmanlığı, artık bir sektör olarak karşımıza çıkıyor.