YENİ METROPOL İSAF FUARINDA
18-21 Eylül’de İSGDER ile birlikte İstanbul Fuar Merkezindeyiz.

Yeni Metropol OSGB olarak, mobil sağlık ünitelerini hizmetinize sunuyoruz. Mobil sağlık araçları; işyerlerinin çalışanlarına fiziksel ve tıbbi muayeneler, sağlık hizmetleri ve özel tıbbi muayeneler için yerinde erişim imkanı sağlayan tam donanımlı modern ve son teknolojik birimlerdir.
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği; iş verenler, çalışanların sağlık muayenelerini yaptırmakla yükümlüdür. Tüm çalışanların sağlık tetkiklerinin, işe girişten itibaren belirli aralıklarla tekrarlanması ve takip edilmesi gerekir. Sağlık kontrollerinin zamanında yapılması, sorunları önceden belirlenmesini ve oluşabilecek risklere karşı tedbir alınmasını sağlayacaktır.
Yeni Metropol OSGB olarak, İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında yapılması gereken tüm periyodik sağlık tetkik hizmetlerini, mobil sağlık araçlarımız ve sağlık personellerimiz ile işyerinizde veriyoruz.
İşitme testleri, kulak hastalıklarının tespiti ve işitme sağlığının kontrolü için yapılır. İşitme testleri kapsamında birçok test bulunur. Hekimler, bu testlerden hangisinin yapılacağını, hastanın şikayetleri ve muayene bulgularına göre belirler.
Çalışanlar, bazı çalışma ortamlarında orta ve yüksek şiddetteki seslere uzun süre maruz kalabilir. İşitme kaybını, erken safhalarda fark etmek pek mümkün değildir. Bu nedenle bu tür ortamda çalışanlara, belli aralıklarla odiometri testi yapılması gerekir.
Saf ses odyometri tesitinde; insan kulağının duyarlı olduğu 250-500-1000-2000-4000-8000 Hz aralıklarındaki işitme kabiliyetlerine bakılır. Gürültü nedeniyle işitme kaybının oluşması iki şekilde gözlemlenir. Birincisi yüksek bir sese anlık olarak maruz kalmak, diğeri ise orta veya yüksek seslere uzun süre maruz kalmaktır. Çalışma ortamlarında genellikle ikinci çeşit işitme kayıplarına rastlanmaktadır. Bu tür işitme kayıpları ancak odyometri testi ile tespit edilebilir.
Çalışma ortamında bulunun gaz, toz, duman veya kimyasal maddelere maruz kalan çalışanlarında solunum yolları ve akciğerleri belirli aralıklarla sağlık taramasından geçirilmelidir. Çünkü bu tür ortamlarda çalışanların, akciğer hastalıkları ve akciğer kanserine yakalanma riski yüksektir.
Solunum Fonksiyon Testi ile akciğerlerin alabildiği hava hacmi ve bu nefes alıp verme esnasında güçlü solunum faaliyeti sonucu oluşan haca akım hızı ölçülür. Bu test, birçok ciddi hastalığın tanısında büyük öneme sahiptir.
Çalışanların, akciğer hastalıklarından korunmasının yanı sıra olası riskleri takip edip önlem almak büyük bir öneme sahiptir. Akciğer grafisi, bu amaçla yapılması gereken en önemli tetkiklerden biridir.
Akciğer filmleri 35x35 cm boyutunda olmalıdır. Akciğer grafisinin alınacağı mobil sağlık aracındaki röntgen cihazlarının yeterliliğinden emin olunmalıdır. Ayrıca filmler uzman radyologlar tarafından değerlendirilmelidir.
Mobil sağlık hizmetleri kapsamında tetonoz aşısı, hepatit aşıları ve grip aşıları yapılmaktadır. Hepatit aşıları, hepatit testleri sonucunda uygun olan hastalara uygulanır. Grip aşıları ise istek doğrultusunda yapılır.
Çalışanların görme bozukluklarının takibi; çalışanların görme kalitesinin işe uygunluğunun saptanması için önem taşır. Görme bozuklukları ve renk körlüğü taramaları, işe giriş sırasında yapılır. Bunun nedeni işe giriş sırasında uzağı ya da yakını görememe veya renk körlüğü gibi rahatsızlıkları tespit etmektir.
Göz taramalarının; işe giriş sağlık raporu kapsamında yapılmasının yanı sıra periyodik sağlık taramalarında da yapılması bir yükümlülüktür.
İşyerlerinde çalışanlara yapılması zorunlu olan tetkiklerden biri de portör taramalarıdır. Tüm çalışanlar işe giriş sırasında ve periyodik olarak portör taramaları yaptırmalıdır.
Özellikle gıda sektörü ve kreş çalışanlarının yaptırması zorunlu olan portör taramalarında, birkaç farklı test uygulanır.
Gaita mikroskopisi, gaitada parazit ve parazit yumurtası incelemesinde; dışkıda bağırsak parazitleri, mikroskobik inceleme yöntemiyle analiz edilir. Bu test 6 ay aralıkla yaptırılmalıdır.
Gaita kültürü ve antibiyogrami testi; salmonella ve shigela bakterilerin dışkıda araştırılmasıdır. Yılda 1 kez tekrarlanmalıdır.
Boğaz kültürü; boğazda bulunan beta hemolitik streptekok araştırılması için yapılır. Yılda en az 1 kez yapılması gereken tetkiklerdendir.
18-21 Eylül’de İSGDER ile birlikte İstanbul Fuar Merkezindeyiz.
18-21 Eylül’de İSGDER ile birlikte İstanbul Fuar Merkezindeyiz.
18-21 Eylül’de İSGDER ile birlikte İstanbul Fuar Merkezindeyiz.
Balkan Kükürt Bakanlık Denetiminden sıfır eksik ile geçti. Yeni Metropol OSGB her denetimde kendini geliştirmeye devam ediyor.
Eğitim Kurumlarının Yavaş Yavaş Kapandığı Güz Döneminde Aralık Sınavına 96 kursiyer ile katılacağız. İş Güvenliği Uzmanı Adaylarımıza Şimdiden Başarılar Dileriz.
Hakdağı İnşaat Başakşehir Şantiyesi Bakanlık Denetiminden sıfır eksik ile geçti. Yeni Metropol OSGB her denetimde kendini geliştirmeye devam ediyor.
ERKEN KAYITTA İNDİRİMLERDEN FAYDALANMAK İÇİN 0216 575 84 50 www.metropolegitim.com
Nurol Park Projesi Çalışanlarının Temel İlkyardım Eğitimlerini Başarı İle Tamamladık. Şimdi Sıra Sınavı Geçmekte..
Uzmanların Kişisel Gelişimine Katkıda Bulunmak Amacı İle Eğitimlerimiz Devam Ediyor. İş Güvenliği Uzmanlarımızın Tamamı Yorum Akademi’de Düzenlenen Patlamadan Korunma Dökümanı Hazırlama Eğitimine Katılacak.
Yeni Metropol Eğitim Kurumu’nda İş Güvenliği Eğitimi ve Toplantılarınızı Gerçekleştirebilirsiniz.
Mood Ajans Çalışanlarının Temel İlkyardım Eğitimlerini Başarı İle Tamamladık. Şimdi Sıra Sınavı Geçmekte..
OSGB’ler, iş güvenliği kapsamında işyerleri için zorunlu olan koşulları sağlama konusunda işverenlere destek veren kurumlardır.
İş Güvenliği, çalışma ortamının güvenliğini sağlayarak, çalışma kalitesini ve üretim verimliliğini arttırmayı amaçlar. Bu konuda dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de ilk yardım eğitimidir.
Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi, iş sağlığı ve güvenliği hizmeti veren kuruluşlardır. OSGB’ler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiştir. Bu kapsamda 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince; OSGB’ler, firmalara iş yeri hekimi, sağlık personeli ve iş güvenliği uzmanı sağlamak gibi hizmetler verir.
İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında; işletmeler çalışanlarının sağlık tetkiklerini yaptırmakla yükümlüdür. Sağlık tetkikleri konusunda en büyük desteği mobil sağlık araçları sağlamaktadır.
İş Güvenliği Uzmanlığı Kursunda; üniversitelerin Fizik ve Kimya lisans bölümlerinden mezun olanlara, mimarlara, teknik öğretmenlere, teknik elemanlara ve meslek yüksek okulu iş sağlığı ve güvenliği bölümü mezunlarına İş Güvenliği Uzmanlığı eğitimi verilmektedir.
18-21 Eylül’de İSGDER ile birlikte İstanbul Fuar Merkezindeyiz.
Üniversitelerin Fizik ve Kimya lisans bölümlerinden mezun olanlar, mimarlar, teknik öğretmenler, teknik elemanlar ve meslek yüksek okulu iş sağlığı ve güvenliği bölümü mezunları sınava girmek suretiyle, aldıkları sınav sonucuna göre İş Güvenliği Sertifikası alabilir ve bu kapsamda İş Güvenliği Uzmanı olarak görev yapabilirler.
Hızla artan sanayileşme ve teknolojileşme ile birlikte işyerlerinde, iş güvenliği bakımından sorunlar oluşmaya başladı.
Bir çalışma kültürü olan İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) son yıllarda uyum süreçleriyle ivmelenmeye başlamıştır ve yönetmeliklerle birçok düzenlemeler yapılmıştır.
İş Güvenliği uzmanı, yeni yasayla birlikte önemli bir konuma geliyor. Oldukça önemli ve zevkli bir iş kolu olan İş Güvenliği uzmanlığı, artık bir sektör olarak karşımıza çıkıyor.